zoeken op deze site



Rode wijn

Van alle alcoholische dranken is rode wijn de enige die gezond kan genoemd worden, op voorwaarde dat je met mate drinkt. Dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen – waaronder resveratrol en procyaniden – is rode wijn niet ‘zomaar’ een alcoholische drank, maar een drank die zelfs heilzaam is voor je lichaam en geest.

Een aantal wijnen die echte ‘polyfenol’-kampioenen zijn:
Madiran ‘Rive Haute’ 2006 van de Vignerons de Plaimont. Deze wijn is voor 100% gemaakt van de Tannat-druif.
Coteaux de la Garonne 2003 van Magali Tissot en Ludovic Bonelle. Anne-Claude Leflaive begeleidt de volledige biodynamische productiemethode. De druivensoorten zijn voornamelijk Merlot, aangevuld met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
Nerorubino 2005 van Bruno de Concilliis, gemaakt van de Aglianico-druif. Deze biologische wijn komt uit het zuiden van Campania.

Deze wijnen zijn in België verkrijgbaar via wijnverdeler Magnus (
www.magnuswijnen.be) en in de betere natuurvoedings- en dieetwinkels.







© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio