zoeken op deze siteKleine ergernissen

Veel mensen verliezen een hoop energie met kleine ergernissen in hun dagelijkse leven. Dingen die je storen in je eigen huis, aan collega’s, aan je kinderen of partner, aan de poetsvrouw, je auto enz. Het helpt enorm om voor eens en voor altijd komaf te maken met deze kleine ergernissen. Je zult merken hoeveel extra energie je krijgt eens je al die kleine zaken hebt opgelost.

Dit helpt je om kleine ergernissen op te ruimen:

- Maak een ellenlange lijst van alles wat je stoort in huis (het licht in de vestiaire dat al maanden niet brandt, de kabel van de leeslamp die los rondslingert in de living, de douche die al een hele tijd ontstopt moet worden, de traploper die los ligt), bij de kinderen (het zwemgerief dat systematisch dagenlang in de turnzak blijft liggen, steeds drie, vier keren moeten roepen voor ze aan tafel komen, de discussies over hoe laat ze thuis moeten zijn), bij je partner (zijn sokken die zoek raken in de was, te laat waarschuwen dat hij/zij later zal zijn, spullen vergeten mee te brengen van de supermarkt), je collega’s (ze laten kruimels liggen op hun bureau, vlak voor je neus, ze gebruiken overdadig veel parfum of hebben een lijfgeur, ze praten te luid aan de telefoon), je poetsvrouw (ze maakt elke week je bodylotion zoek, ze ‘vergeet’ gebruikte poetsmiddelen opnieuw in de kast te zetten) enz.

- Geef jezelf het duidelijke mandaat om de veranderingen die je graag wil, door te voeren of te bevorderen.

- Voer de veranderingen door zonder te zeuren. Zoek indien nodig of als je dat wenst hulp (je partner, je zoon, je dochter, je buurvrouw, één of meerdere vrienden of vriendinnen).

- Beloon jezelf als je de veranderingen hebt doorgevoerd.

- Wees blij als je driekwart van je lijstje hebt afgewerkt.

- Weet dat je deze oefening over zes maanden opnieuw kan doen.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio