zoeken op deze siteEen andere manier van denken

Alles in je leven begint met je gedachten en je gevoelens. Het zijn je gedachten die bepaalde gevoelens creëren en die gevoelens bepalen je leven. Wat belangrijk is, is wat je denkt terwijl je iets aan het doen bent. En vaak zien we dat ‘denken’ en ‘handelen’ niet met elkaar in overeenstemming zijn. Je kunt dit vergelijken met een film die ondertiteld is: in die film zie je bijvoorbeeld een scène waarin een vrouw haar kind van school gaat ophalen, maar de ‘ondertiteling’ (haar gedachten) gaat over haar voorbije werkdag, haar twijfels over wat ze zal klaarmaken om te eten en of ze nog op tijd zal zijn voor haar tennisles. De ondertiteling klopt niet met de film.

Dit soort denken maakt moe. Het maakt dat je geen plezier beleeft aan wat je doet. In plaats van met je gedachten ver weg van je activiteiten te zijn, kun je je echter ook helemaal focussen op die activiteiten en denken naar je doel toe.

Niet enkel de juiste focus maakt alles plezieriger, ook de manier waarop je denkt, kan alles lichter en gemakkelijker maken. Je kunt ‘licht’ denken of ‘zwaar’ denken. Positief of negatief. Naar je doel toe of van je doel weg. Door je gedachten af te leiden van je handelingen en je doel, verlies je een hoop energie en word je moe. Door ‘licht’ en ‘luchtig’ te denken naar je doel toe, krijg je energie. ‘Luchtig denken’ wil echter niet zeggen dat je oppervlakkig in het leven moet staan. Luchtig heeft niets te maken met je manier van leven en je houding tegenover het leven. Het is gewoon een andere manier van denken, een manier van denken die veel nauwer aansluit bij wat je op een bepaald moment aan het doen bent. Het is een ‘ondertiteling die klopt’.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio