zoeken op deze siteWaarom voedingssupplementen noodzakelijk zijn

In vergelijking met vijftig jaar geleden, bevat onze voeding nog amper de helft van de mineralen en vitaminen. Zeker producten uit niet-biologische landbouw bevatten nog amper voldoende vitaminen en mineralen om aan de groeiende behoeften van een gestresseerd lichaam te voldoen. Onze landbouwgronden bevatten nog nauwelijks voedingsstoffen. Onze geïndustrialiseerde land- en tuinbouw is volledig gericht op het produceren van kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Het preventief innemen van kwaliteitsvolle voedingssupplementen is in de 21ste eeuw geen overbodige luxe. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH, dit is de hoeveelheid die een normale volwassen persoon gemiddeld dagelijks zou moeten innemen) die nu gehanteerd wordt, werd vastgelegd op basis van de absolute minimumhoeveelheden die nodig waren om niet ziek te worden, wat iets totaal anders is dan optimaal gezond te zijn. Verschillende studies hebben aangetoond dat de westerse voeding niet alleen veel armer is geworden aan essentiële voedingsstoffen in vergelijking met vroeger, maar ook dat de hedendaagse mens vaak minder goed in staat is om die essentiële voedingsstoffen in zijn lichaam op te nemen. Om al deze redenen mag je het op regelmatige basis innemen van de juiste voedingssupplementen zeker beschouwen als een ‘verzekering’ voor meer levenskwaliteit en preventie tegen ziekten.

Voedingssupplementen zijn een vorm van geconcentreerde voeding, die tekorten in je voeding kunnen aanvullen. Zoals je op de bijsluiter of op de verpakking van veel supplementen ook vermeld ziet staan, mogen ze echter niet dienen om gezonde voeding te vervangen en worden ze het beste door het lichaam opgenomen als  ze tegelijk met voedsel worden ingenomen, op het moment dat je spijsverteringssappen actief zijn.
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio