zoeken op deze siteSupplementen ter preventie en voor dagelijks gebruik

Alle supplementen op deze website zijn bedoeld ter preventie en voor dagelijks gebruik. Ze voldoen aan de volgende criteria:

- Ze bevatten de juiste dosis bevatten van alle vitaminen en mineralen waarvan bewezen is dat we er te weinig van uit onze voeding halen.
- De dosering is juist en evenwichtig. Dit wil zeggen dat ze beantwoorden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) en bevatten een maximale dosis om bij preventie effectief te zijn. De dosissen – afzonderlijk en samen – overschrijden de ADH niet  en zijn veilig voor iedereen.
- Ze zijn gebruiksvriendelijk. D.w.z. ze zijn zo zijn samengesteld dat je als gebruiker niet voortdurend moet ‘tellen’ of je afvragen of je een  pilletje bent vergeten. Dagelijks moet je als gebruiker één, twee of maximaal drie tabletten innemen om alle noodzakelijke vitaminen en mineralen binnen te krijgen.
- Ze zijn niet belastend voor de maag en de darmen.
- Ze kunnen veilig worden ingenomen in combinatie met andere supplementen en medicatie die op voorschrift wordt genomen.
- Bij de samenstelling ervan is rekening gehouden met de incompabiliteit (onverenigbaarheid) van bepaalde combinaties (bvb koper en zink, ijzer en zink mogen niet samen worden ingenomen).

Dit betekent concreet dat de multivitaminen- en mineralensupplementen die wij aanraden bepaalde noodzakelijke voedingsstoffen niet bevatten. Ze bevatten bijvoorbeeld bij voorkeur geen koper, ijzer of magnesium en geen vitamine A of D om redenen die te maken hebben met de juiste dosering, met ongewenste combinaties of met het risico op overdosering.
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio