zoeken op deze siteSupplementen bij energietekorten

Er bestaan een aantal krachtige natuurlijke middelen die onder de noemer ‘adaptogenen' vallen.  Het wordt echter alsmaar duidelijker dat hun werking gebaseerd is op het 'moduleren' en 'stimuleren' van de as hypothalamus-hypofyse-bijnier, een systeem dat ontregeld of uitgeput is bij vermoeidheid, waardoor de weerstand tegen stress sterk wordt verminderd of wegvalt en het concentratievermogen en geheugen fel daalt.

Adaptogenen zijn echte oppeppers die je op korte of langere termijn een heuse energiestoot geven. De meeste ervan zijn op de markt te koop onder de vorm van supplementen. Ik raad echter aan sterk op te letten met dergelijke pepmiddelen, omdat ze ervoor kunnen zorgen dat je ongewild je eigen grenzen overschrijdt, met als gevolg dat je nog meer energieproblemen kunt krijgen. Alle adaptogenen zijn immers bedoeld om heel eventjes je limieten te verhogen en je grenzen te verleggen. Wanneer je reeds moe of uitgeput bent, geven ze kortstondig een ‘boost', maar achteraf zak je nog dieper weg. Het probleem is dat veel mensen met vermoeidheidsproblemen eerst op eigen houtje grijpen naar dit soort adaptogenen, die enkele maanden (of zelfs jaren!) nemen , met als gevolg dat hun cortisolsysteem volledig uitgeput raakt.

Daarom mag je deze middelen hoogstens gebruiken voor korte kuren, om een korte periode te overbruggen.

Er bestaan echter wel een aantal ondersteunende voedingssupplemneten die uw energieniveau behoorlijk kunnen verhogen zonder dat er nadien een terugvaleffect ontstaat. Deze preparaten bestaan hoofdzakelijk uit een combinatei van De-Ribose, L-Carnitine, L-Glutamine, L-Ornitine.Welke concrete producten kunnen wij aanraden?
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio