zoeken op deze siteProducten die de darmflora in evenwicht houden

 

Om je darmen gezond te houden, is het in de eerste plaats belangrijk gezond, evenwichtig en antitoxisch te eten. Zorg er zeker voor dat je voldoende vezels inneemt. Vezels zijn de allerbelangrijkste prebiotica: ze zijn een voedingsbodem voor goede bacteriën en verhogen de natuurlijke weerstand. Er zijn wateroplosbare en niet wateroplosbare vezels. De verhouding is liefst 1 (wateroplosbaar) /2 (niet-wateroplosbaar). De ADH is 30-40 g voor een volwassen persoon. De meeste mensen nemen uit hun dagelijkse voeding slechts 10-15 g vezels per dag op. Extra inname van vezels is dus niet overbodig.

 Om je darmflora in evenwicht te houden of te herstellen, is de gemakkelijkste weg het toevoegen van goede bacteriën, zodat die het overwicht krijgen en de slechte bacteriën kunnen verdrijven. In theorie kan je de slechte bacteriën ook verdrijven door medicatie in te nemen, maar daarmee verdrijf je tegelijkertijd ook de noodzakelijke goede bacteriën.

Goede bacteriën toevoegen doe je door pro- of prebiotica in te nemen. Wat hierbij belangrijk is, is dat je probioticum de juiste stammen bevat en dat die nog leven. De levende stammen moeten ook in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn en je darm levend bereiken (en niet vernietigd worden door de zuren in je maag).

De belangrijkste bacteriële stammen zijn:

•-          Lactobacillus acidophilus

•-          Bifidobacterium longum

•-          Streptococcus thermophylus


Welke concrete producten kunnen wij aanraden?© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio