zoeken op deze siteMaatregelen die helpen om laagfrequente straling te beperken

- Haal de stekker van elektrische toestellen die niet in gebruik zijn uit het stopcontact en laat geen ‘controlelampjes’ (van TV, radio enz.) branden, want toestellen in ‘stand by’ veroorzaken ook nog steeds straling.

- Kies voor dubbelpolige schakelaars (schakelaars die beide draden van een elektrisch apparaat onderbreken).

- Vermijd zeker het gebruik van magnetron en inductiekookplaten. Van alle elektrische toestellen zijn zij het meest schadelijk.

- Van alle verlichtingsmogelijkheden zijn tl-lampen de meest schadelijke. Ook laagspanning halogeenlampjes zijn te vermijden.

- Kies voor de inrichting van je woning natuurlijke materialen: gebruik zoveel mogelijk hout voor meubels en vloeren. Leef op hout, dan word je oud. Hout is geen elektromagnetische geleider, metaal is dat wel. Vermijd daarom zoveel mogelijk metaal in meubels, ramen, muren, zeker in de slaapkamer.

- Koop zetels met afneembare hoezen in natuurlijke materialen.

- Kies zoveel mogelijk voor houten vloeren. Wollen en synthetische tapijten veroorzaken door wrijving statische elektriciteit  en wol trekt kleine stofdeeltjes aan, die op hun beurt  ook statische elektriciteit geleiden. Als je tapijten legt, kies dan voor katoen of sisal.

- Vermijd om diezelfde reden ook kunststof gordijnen.

- Vermijd vloerverwarming en kies voor straalverwarming via radiatoren of kachels.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio