zoeken op deze siteBewegingsadvies voor mensen met CVS

Lichaamsbeweging is een goede manier om je energie op peil te brengen en te houden. Maar hoe en waar moet je beginnen? Hoe zorg je ervoor dat je op de juiste manier beweegt, je lichaam niet teveel vermoeit en toch vooruitgang boekt?
Als je moe bent, is je metabolisme (stofwisseling) uit balans. Als je doodmoe bent, is je metabolisme waarschijnlijk uitgeput. Als je dan flink gaat sporten of ondoordachte oefeningen gaat doen, maak je het alleen maar erger dan het al is. Het komt erop aan eerst de juiste basis te leggen waarop je later verder kunt werken. Je moet je lichaam eerst opnieuw leren kennen en voelen.
Als je moe bent, heb je vaak geen contact meer met je eigen lichaam, of voel je je lichaam alleen maar op een negatieve manier aan, omdat je pijn hebt en je voort moet slepen. Opnieuw contact maken met je lichaam is een eerste stap om je in de toekomst opnieuw fit te voelen, mentaal sterker te worden.

Er is een nieuwe trend  dat binnen bestaande fitnesscentra een aparte eenheid wordt gecreëerd voor de begeleiding van mensen met energieproblemen. daar kan je om je te helpen in heel dit proces van het terug oppikken van lichaamsbeweging, beroep doen op een personal trainer gespecialiseerd in bewegingsadvies voor mensen met CVS. Wanneer je hiervoor interesse hebt, klik dan hier om een aanvraag te doen of voor meer informatie.

Wanneer je liever zelf alleen aan de slag gaat dan kan je doorklikken voor meer info en de basisrichtlijnen© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio