zoeken op deze siteDe juiste voeding : nieuws en actualiteit

Zero Lactose

Melk zonder lactose ... Valio, de grootste melkcoöperatie van Finland, heeft een revolutionaire methode ontwikkeld om alle lactose uit de melk te verwijderen. Het gaat om een gepatenteerde methode, zonder scheikundige procédés. Onder de naam ‘Zero Lactose’ brengt Valio nu een melk op de markt zonder lactose, voor mensen met lactose-intolerantie.

Ons commentaar
Het is ontegensprekelijk bewezen dat lactose geen geschikte voedingsstof is voor de mens. Ons spijsverteringsstelsel is niet echt gemaakt om lactosemoleculen te kunnen verteren. Het op de markt brengen van melk en melkproducten die geen lactose bevatten is daarom een stap voorwaarts in het bevorderen van de algemene gezondheid.
Toch hebben we enkele belangrijke  bedenkingen rond het gebruiken van lactosevrije melkproducten: Lactose is niet de enige voedingsstof in melk waarmee ons spijsverteringsstelsel het moeilijk heeft. Daarom raden we aan om melk en melkproducten zoveel mogelijk te vermijden. Voor de weinige keren dat je toch melk gebruikt, is het zeker aangeraden om lactosevrije melkproducten zoals Zero Lactose te gebruiken.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio