zoeken op deze site



Vissoep

10 personen

Benodigdheden
- 3 middelgrote uien
- 3 wortels
- 3 groene selderstengels
- 5 knoflookteentjes
- 800 g gehakte tomaten (eventueel uit blik)
- 2 liter visbouillon (van blokjes of geconcentreerde bouillon)
- Sap van 2 sinaasappels
- 30 ml (2 eetlepels) citroensap
- 1 laurierblad
- 1200 g stukken visfilet van witte vis (kabeljauw, schelvis, wijting)
- 50 g vers gehakte peterselie
- Peper en zout

Bereidingswijze
Hak de ui, de wortels en de selder fijn en pers de knoflook. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de vis, in een grote soepketel. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen. Snijd de vis in stukken van hapklare grootte en laat 5 minuten meesudderen tot de vis gaar is. Kruid met peper en zout.
Strooi de peterselie erover  en dien onmiddellijk op.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio