zoeken op deze site



Pompoensoep met carpaccio van ganzenlever

10 personen

Benodigdheden

- 1 ½ kg schoongemaakte pompoen
- 500 g wortels
- 5 blokjes kippenbouillon
- 1 l sojamelk
- 150 g ganzenlever (rauw of half gebakken)
- Peper en zout

Bereidingswijze
Snijd het pompoenvlees in blokjes. Schraap de wortels en snijd ze in schijfjes. Doe de pompoen en de wortels in een kookpan en laat ze 30 minuten op een zacht vuurtje koken in 2,5 liter water met de bouillonblokjes. Mix met een staafmixer. Voeg na een half uur de sojamelk toe en laat nog een kwartiertje zachtjes sudderen. Pas eventueel de dikte van de soep aan door een beetje water toe te voegen. Kruid met peper en zout.
Snijd de ganzenlever in dunne plakjes. Verdeel de soep over borden of kommetjes en leg een plakje van ongeveer 20 g ganzenlever over elk bord. Dien onmiddellijk op.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio