zoeken op deze site



Kippensoep met wakame

4 personen

Benodigdheden

- 1 braadkip (je kunt ook soepkip gebruiken, maar braadkip bevat veel minder vet)
- 1 liter water
- 2 uien
- 2 wortelen
- Een kleine groene selder
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 strips wakame zeewier (te koop in de natuurvoedingswinkel)
- 10 ml (1 eetlepel) tomatenpuree
- Zwarte peper

Bereidingswijze
Leg de kip in koud water. Breng tot op het kookpunt en laat op een minimaal vuurtje gedurende een uur zachtjes trekken, tot het kippenvlees makkelijk loskomt van het been. Haal de kip uit de pan en haal al het vlees eraf. Houd het apart. Zeef de bouillon.
Hak je uien, de wortelen en de selder fijn en stoof even aan in de olijfolie. Snijd de wakame met een keukenschaar in smalle reepjes en week in een beetje water. Voeg dit toe aan de groenten en de bouillon, samen met de tomatenpuree. Kruid met de peper.
Laat nog 10 minuten sudderen en dien onmiddellijk op.







© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio