zoeken op deze site



Clafoutis met pruimen


Soort gerecht : dessert

Aantal personen : 10

Bereidingstijd : 00:60

Benodigdheden :
4 eieren, 250 gram rijstbloem, 500ml kokosmelk, 500ml water OF 1 liter amandelmelk OF 1 liter sojamelk, 100 gram tagatesse, 200 gram gedroogde pruimen of rozijnen, een beetje olie

Bereidingswijze :
Week de pruimen of rozijnen van tevoren minstens een uur in ruim koud water en laat ze dan uitlekken. Meng de rijstbloem en de tagatesse en voeg de eieren één voor één toe. Meng tot je een homogeen mengsel bekomt, eventueel met de electrische klopper. Voeg één glas van de koude melk toe en roer goed. Breng de overige melk aan de kook en voeg ze kokend aan het mengsel toe. Roer goed. Vet een platte glazen ovenschaal in met de olie en bedek de bodem met de pruimen of rozijnen. Giet het deeg er voorzichtig op, zodat de vruchten helemaal bedekt zijn. Bak 45 minuten in een warme oven (190 °C). Warm of koud serveren.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio