zoeken op deze site



Appelcrumble

Soort gerecht : dessert

Aantal personen : 10

Bereidingstijd : 1:30

Benodigdheden :
2 theelepels maïzena, een weinig water, 1 vanillestokje, 75 gram krenten, 800 gram zoete appelen, 1 kop rijstvlokken, 1 kop boekweitmeel, 2 eetlepels tagatesse, 1 snuifje zeezout, 100 gram kokosolie, 1 eetlepel sesamolie

Bereidingswijze :
Los de ma?zena op in het water. Snijd het vanillestokje overlangs in twee en haal de puntjes eruit. Meng ze onder de maïzena. Schil de appelen en snijd ze in kubusjes. Roer appelen, krenten en maïzenamengsel goed dooreen en leg ze in een egale laag in een vuurvaste schaal. Zet 30 minuten in de oven ( 190°C). Meng ondertussen de vlokken, het meel, de tagatesse en het zout. Smelt de kokosolie en voeg ze toe aan het vlokkenmengsel, samen met de sesamolie. Kneed alles goed met de handen. Leg het deeg op de gare appelen en bak het geheel nog een half uur in de oven. Serveer lauw.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio