zoeken op deze site



Visballetjes met tomatensaus


Soort gerecht : hoofdgerecht

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:45

Benodigdheden :
700 gram witte visfilet bv.victoriabaars (diepvries),1 ei, 1 visbouillonblokje, peper, wat rijstmeel, 1,5 kg tomaten, 4 uien, 4 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 1 eetlepel olijfolie,  zeezout, gedroogde kruiden naar smaak bv.tijm, basilicum, oregano, rozemarijn

Bereidingswijze :
Laat de vis half ontdooien en snijd hem in stukken. Doe die in de keukenmachine. Voeg het ei toe en kruid met peper en het verkruimelde bouillonblokje. Mix alles tot een gladde massa met de consistentie van gehakt. Is de massa te vochtig, voeg dan wat rijstmeel toe. Draai met natte handen balletjes van de vis. Breng een grote pot water aan de kook en dompel de tomaten er even in onder. Laat ze schrikken onder koud water. Kook nu de visballetjes in hetzelfde water tot ze komen bovendrijven. Snijd er eentje door om te controleren of ze goed gaar zijn. Haal de gare balletjes uit het water en zet ze even opzij. Stoof de uien (in grove stukken), de knoflook (in fijne schijfjes) en de paprika (in blokjes) 5 minuten in de olijfolie. Pel de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan de gestoofde groente. Kruid met zout, peper en kruiden naar smaak. Laat de saus zachtjes sudderen tot de tomaten gaar zijn. Doe de visballetjes in de saus en laat ze nog even mee opwarmen. Dien op met rijstpasta of gestoomde aardappelen.

Extra tips : De vis kan het best gesneden en vermalen worden als hij nog half bevroren is!


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio