zoeken op deze site



Champignonbuideltje


Soort gerecht : voorgerecht

Aantal personen : 6

Bereidingstijd : 0:30

Benodigdheden :
1 ei, 250 gram biogehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram champignons, 1 eetlepel rijstbloem, zout en peper, 1/4 theelepel gemalen komijn, 1/4 theelepel gemalen koriander, 1/4 theelepel gemalen kurkuma, 1/4 theelepel gemalen gember, 1 theelepel speculaaskruiden ( mengeling van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat,... ), 12 ronde rijstvellen ( +/- 16 cm doorsnede )(te vinden in de chinese winkel), bieslook

Bereidingswijze :
Leg de rijstvellen tussen natte uitgewrongen theedoeken. Zo worden ze zacht en buigbaar. Maak ui, look en champignons schoon en maal ze samen in de keukenmachine. Voeg bij dit mengsel gehakt, ei, rijstbloem en alle specerijen. Kneed goed dooreen met de handen. Leg telkens 1 eetlepel van het gehaktmengsel op een rijstvel en bind het dicht met een sprietje bieslook. Stoom de buideltjes in een chinees bamboemandje gedurende 10 minuten.

Extra tips : Serveer de buideltjes warm met een frisse salade erbij. Zo eten zelfs de kinderen champignons!


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio