zoeken op deze sitePannekoeken (2)


Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:30

Benodigdheden :
150 ml ongezoete rijstmelk of sojamelk, 2 eieren, 4 theelepels tagatesse, 1 theelepel kaneel, 4 theelepels bakpoeder, 100 gram kikkererwtenmeel ( verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels of Aziatische winkels ), 75 gram boekweitmeel ,1 eetlepel olie ( vb. kokosolie )

Bereidingswijze :
Doe de melk en de eieren in de blender. Laat die even draaien. Voeg dan het bakpoeder, de kaneel en de tagatesse toe. Laat weer even draaien. Zeef de twee soorten meel boven de blender en laat hem daarna draaien tot u een homogeen, dik vloeibaar deeg bekomt. Zet een grote pannenkoekenpan met antikleeflaag op een middelhoog vuur. Doe er de olie in. Giet als de pan warm is, vier kleine "hoopjes" deeg naast elkaar in de pan. Bak de pannenkoekjes aan de twee kanten lichtbruin. Serveer ze warm. 

Extra tips :
Dit recept is een ideaal zondags ontbijt voor de hele familie. De kinderen zullen er ook dol op zijn! Als je kokosmelk wilt gebruiken in plaats van rijstmelk of sojamelk, neem dan de helft kokosmelk en de helft water, anders worden de pannenkoekjes te zwaar. De pannenkoekjes zijn warm het lekkerste. Maak er dus niet teveel en eet ze meteen allemaal op!

Serveertips :
 - Aangezien de pannenkoekjes weinig vet bevatten zijn ze nogal droog. Serveer ze dus niet alleen met wat tagatesse maar ook altijd met een saus of een pasta erbij. Zie hieronder voor enkele voorbeelden.
- Besmeer de warme pannenkoekjes dun met ongezoete pindakaas of een andere notenpasta uit de natuurwinkel en eventueel nog wat tagatesse.
- Serveer de pannenkoekjes met een zelfgemaakte compote van fruit, bijvoorbeeld van rabarber en aardbeien, of appel-, peren- of pruimencompote.
- Schil een appel en ontdoe hem van het klokhuis met een appelboor. Snij hem in schijfjes. Druk in elk pannenkoekje een schijfje appel, net nadat u het deeg in de pan hebt gegoten. Draai ze om en bak ook de kant met het appelschijfje nog even.
- Meng bosbessen of ander klein fruit onder het deeg.
- Maak ook eens hartige pannenkoekjes : laat daarvoor in het recept de tagatesse en de kaneel weg. Voeg een mespuntje zeezout en eventueel wat verse kruiden toe. Serveer ze bijvoorbeeld met een versgemaakte tomaten- of provencaalse saus.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio