zoeken op deze siteDipsaus

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:30

Benodigdheden :
2 eetlepels olijfolie, 3 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 475 ml water, 150 gram ongezoete, biologische pindakaas zonder toevoegingen, 1/2 tot 1 theelepel cayennepeper, naar smaak 1/2 tot 1 theelepel zeezout, naar smaak 1/2 tot 1 eetlepel tagatesse, naar smaak 1 tot 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze :
Pel de sjalotten en de knoflook en hak ze zeer fijn. Doe in een klein kookpotje de olie en stoof hierin de sjalotten en knoflook op een middelhoog vuur. Voeg nu het water en de pindakaas toe. Roer goed door. Voeg nu telkens de kleinst aangegeven hoeveelheid van het zout, de tagatesse en de cayennepeper toe. Breng al roerend aan de kook. Laat de saus een twintigtal minuutjes op een laag vuurtje verder koken, of totdat ze zo dik is als room. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat de saus een beetje afkoelen. Klop er dan 1 eetlepel citroensap door. Proef de saus en corrigeer de smaak eventueel met het overgebleven zout, cayennepeper, tagatesse en/ of citroensap.

Extra tips :
De saus kan geserveerd worden bij gestoomde groente, gekookte aardappelen, hardgekookte eieren, lichtgebakken tofu,... Ze kan ook als ( koude ) dipsaus bij rauwkost gebruikt worden.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio