zoeken op deze site



Aardappelstoofpotje

Soort gerecht : hoofdgerecht

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:45

Benodigdheden :
- 3 eetlepels kokosolie of andere plantaardige olie
- 225 gram rode ui, gepeld en zeer fijn gehakt
- 3 teentjes knoflook, gepeld en zeer fijn gehakt
- 1 theelepel verse gember, geschild en zeer fijn gehakt
- 3 kleine groene Spaanse pepertjes, in fijne ringetjes gesneden
- 350 gram sperziebonen, schoongemaakt en in diagonale stukken van 1/2 cm breed gesneden
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen fenegriek
- 1 theelepel bruin mosterdzaad
- 1/2 theelepel kaneel - 250 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 1 tot 2 theelepels zeezout
- 225 gram aardappelen, geschild en in kleine blokjes
- 1 tot 2 eetlepels limoensap, naar smaak
- 2 eetlepels verse korianderblaadjes, in fijne reepjes gesneden

Bereidingswijze :
Verwarm de olie op een middelhoog vuur in een grote kookpot. Voeg de ui, knoflook, gember en pepertjes toe en bak ze enkele minuten. Doe de sperziebonen erbij en bak die ook een minuut. Voeg alle specerijen toe en roer goed door. Voeg dan de kokosmelk en het water toe. Voeg het zout en de aardappelen toe. Roer goed door en breng aan de kook. Doe het deksel op de pot, zet het vuur op de laagste stand en laat ongeveer een kwartier stoven, of tot de bonen en de aardappelen gaar zijn. Zet het vuur uit, voeg het limoensap en de koriander toe en roer goed door.

Extra tips : Serveer de curry met rijst.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio