zoeken op deze site



Wortelsalade

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:10

Benodigdheden :
- 1 grote eetlepel goede olijfolie
- 1 grote eetlepel citroensap
- 4 eetlepels verse korianderblaadjes, fijngehakt
- 1 volle theelepel zeezout
- 1 volle theelepel paprikapoeder
- 1/2 tot 1 theelepel cayennepeper, naar smaak
- 450 gram wortels

Bereidingswijze :
Doe alle ingrediëten behalve de wortels in een mooie kom en meng ze goed. Schil en was de wortels. Snijd ze in reepjes van 4 cm x 1/2 cm x 1/2 cm. Breng een grote pot met water aan de kook. Doe de reepjes wortel erin en laat ze 30 seconden koken. Laat ze goed uitlekken en doe ze dan in de kom met de vinaigrette. Meng alles goed door en laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.

Extra tips :
Deze fantastische salade past bij vlees, vis, rijst, linzen, anti-toxisch brood,... Ze is ook lekker als onderdeel van een buffet of een vegetarische maaltijd.


Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio