zoeken op deze site



Pecannotensoep

Soort gerecht : soep

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:10

Benodigdheden : 100 gram pecannoten, 2 teentjes knoflook, 150 ml kokosmelk, 3 theelepels tamari ( soort sojasaus - natuurwinkel ), 1 kippenbouillonblokje, 850 ml water, peper, lenteui (in fine ringetjes )

Bereidingswijze :
Doe de noten, de gepelde knoflook, het bouillonblokje en een beetje van de kokosmelk in de keukenmachine en maal tot een pasta. Doe deze in een pannetje samen met de rest van de kokosmelk, de tamari en het water. Warm de soep op. Kruid ze naar smaak met peper en voeg de uiringetjes toe.

Extra tips :
U kan ook andere verse kruiden gebruiken ter garnering : peterselie, basilicum, koriander,.. Probeer de soep eens met walnoten, hazelnoten of amandelen i.p.v. pecannoten. Als u een zeer fijne soep wilt, kan u ze als ze klaar is ( voor u er de verse kruiden in doet ) nog eens extra mixen en daarna zeven.



Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.








© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio