zoeken op deze siteHazelnootcakejes

Soort gerecht : dessert

Aantal personen : 10

Bereidingstijd : 1:0

Benodigdheden :
200 gram hazelnoten zonder het bruine vliesje, 200 gram maniokmeel ( chinese winkel ), 130 gram rijstmeel van volle rijst ( natuurwinkel ), mespuntje zout, 4 theelepels kaneel, 4 theelepels bakpoeder, 6 eieren, 150 gram tagatesse ,1 eetlepel citroensap, 250 ml kokosmelk, 230 ml water

Bereidingswijze :
Maal de hazelnoten in de keukenmachine. Doe er dan de twee soorten meel bij, het zout, de kaneel en het bakpoeder. Doe de machine draaien tot alles homogeen gemengd is. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de dooiers met de tagatesse tot het mengsel bleek van kleur wordt. Voeg er dan het citroensap, de kokosmelk en het water aan toe. Klop nog even door tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel bij het noten-meelmengsel en roer goed dooreen. Klop de 6 eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het deeg. Giet het deeg in muffinvormpjes en bak de taartjes ongeveer 15 minuten in de oven op 180C.

Extra tips :
U kan ook stukjes fruit, bijvoorbeeld appel of bessen door het deeg roeren. Het zal dan wel moeilijker rijzen.Met dank aan Margo Salembier voor dit lekkere recept.
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio