zoeken op deze siteProducten bij gewrichtsstijfheid en gewrichtspijnen

Er bestaan in de natuur een aantal stoffen die bij de behandeling van gewrichtspijnen en/of gewrichtsstijfheid zeer efficiënt zijn. De juiste combinatie van deze stoffen in een juiste dosis kunnen ervoor zorgen dat o.a. reuma- en artroseklachten gevoelig kunnen verbeteren zonder afhankelijk te zijn van de klassieke ontstekingsremmende en pijnstillende medicatie.
 Deze stoffen zijn:

Glucosamine
Dit is een stof die van nature al in ons lichaam voorkomt. Het wordt door een enzym aangemaakt uit glucose (suiker) en amine (glutamine) en staat bekend om zijn vermogen het kraakbeen te herstellen en te beschermen. Glucosamine s Glucosamine is zeer belangrijk voor het aanmaken van kraakbeen. Daarnaast bevordert deze belangrijke stof de aanmaak van andere - voor het kraakbeen belangrijke - substanties. Kraakbeen is opgebouwd uit collageen en proteoglycanen, water en chondrocyten. Collageen zorgt voor een goede vering van uw gewrichten. Proteoglycanen houden de gewrichtsvloeistof stroperig zodat de smering van de gewrichten soepel verloopt. Ook stimuleren ze de opbouw en reparatie van kraakbeen. Glucosamine is betrokken bij de aanmaak van beide stoffen.

Chondroïtine
Ook deze stof wordt door uw eigen lichaam aangemaakt uit twee suikerachtige substanties. Chondroïtine houdt het kraakbeen veerkrachtig. Chondroïtine en glucosamine versterken elkaar bij de opbouw van kraakbeenweefsel. Een gezuiverd extract van chondroïtine ( zoals aanwezig in osteo plus) wordt voor meer dan 90% vanuit de darm opgenomen.

MSM
Methylsulfonylmethaan (MSM) is organisch zwavel, de natuurlijke bron van zwavel die een belangrijke component is van alle steunweefsels in het lichaam. Het is aanwezig in groente, graan, vlees en melk, maar is zo instabiel dat het bij het bereiden en opslaan van deze voedingsmiddelen makkelijk verloren gaat. In de loop van het leven verandert de concentratie MSM in het lichaam. Het ondersteunt de elasticiteit van uw gewrichten en houdt het kraakbeen zacht. en soepel. Ook helpt het belangrijke voedingsstoffen door het lichaam goed op te nemen.

Vitamine C
Vitamine C (ascorbinezuur) is betrokken bij de opbouw van alle steunweefsels in het lichaam. Het versterkt bovendien de invloed van glucosamine. Vitamine C verhoogt ook het effect van MSM. Het stimuleert eveneens de de opbouw van kraakbeen.

Een paar voorbeelden van efficiënte combinaties van deze stoffen in de juiste dosering zijn:

* Cartilo Flex siroop (1 maatbekertje van 15 ml /dag) van Natural Energy (www.natural-energy.org)

* Osteo Plus siroop (1 maatbekertje van 15 ml/dag) van Econutrition (www.econutrition.be)
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio