zoeken op deze siteIn de pers

Europarlement wil nieuwe normen voor straling

De Europese limieten voor elektromagnetische staling door gsm’s, bluetooth, wifi en andere zaken moeten nodig worden bijgesteld, vindt het Europees Parlement. De normen dateren uit 1999. Ze zijn inmiddels achterhaald door nieuwe technologieën zoals krachtig draadloos internet, aldus het rapport van het Belgische Europarlementslid Frédérique Ries. Het parlement wil de normen dringend herzien. 'Anders riskeren we dat consumenten onnodige gevaren lopen', zei Ries. 'Een groeiend aantal studies toont dat herhaalde blootstelling aan elektromagnetische stralen kan leiden tot gevaar voor kanker, Alzheimer, slaap- en psychologische problemen.'
België, Italië en Oostenrijk hebben inmiddels strengere normen dan de EU-limieten, aldus het Europarlementslid.
Lees meer

Kwart van Belgen slaapt slecht

Het onderzoeksbureau Ipsos onderzocht in samenwerking met een aantal slaaplabo’s en –klinieken het slaapgedrag van de Belgen. Eén op vier slaapt slecht. Eén op drie is overdag moe. Vooral 55-plussers slapen slecht. Meer dan de helft van de slechte slapers doet niets om een betere nachtrust te krijgen. Professor biologische psychologie Elke De Valck van de Vrije Universiteit Brussel geeft commentaar.
Lees volledig artikel

Het is bewezen: van gsm-en kan je kanker krijgen

Dit artikel verscheen in ‘De Standaard’ van 16 oktober na de publicatie van de voorlopige resultaten van de Interphone-studie over het rechtstreekse verband tussen gsm-gebruik en kanker. Deze studie werd gemaakt door het IARC in opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie.
Lees volledig artikel

Opgepast: stralingsgevaar in huis

Als gsm-en risico’s inhoudt, dan doet de draadloze telefoon en de babyfoon dat zeker. In dit artikel, verschenen in De Morgen van 25 oktober, wordt een onderscheid gemaakt tussen laagfrequente straling, radiostraling en extreem laagfrequente straling en worden de gevaren ervan in een juist perspectief geplaatst.
Lees volledig artikel

Hoe het chronisch vermoeidheidssyndroom echt moet worden aangepakt

Dr. Peter Aelbrecht reageert in De Morgen van 31 oktober op het artikel ‘Dokter ik ben moe. Dat is dan 10.000 euro’, verschenen in de krant van 25 oktober. Dr. Aelbrecht houdt in dit artikel een pleidooi om CVS multidisciplinair aan te pakken en om een vast therapeutisch plan op te stellen voor alle CVS-hulpcentra.
Lees volledig artikel

Dokter, ik ben moe. Dat is dan 10.000 euro.

In dit artikel, verschenen in De Morgen van 25 oktober, wordt de gebrekkige werking en de eenzijdige therapeutische aanpak van de 5 erkende CVS-centra in Vlaanderen aangeklaagd.
Lees volledig artikel

Vitamine D-tekort is levensgevaarlijk

Het Laatste Nieuws 12 augustus 2008
Volwassenen die te weinig vitamine D uit hun voeding opnemen, hebben een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Dat heeft medisch onderzoek van het Einsteincollege in New York uitgewezen. Mensen met een tekort aan vitamine D krijgen sneller en vaker te kampen met kanker, tuberculose, diabetes en hartfalen.

Lees meer...

Pas op met oppeppers

Het Laatste Nieuws 19 april 2008
Wie last heeft van vermoeidheid, grijpt snel naar natuurlijke oppeppers zoals guarana of ginseng. Op korte termijn geven die je een energiestoot, maar op lange termijn tasten ze je weerstand tegen stress, je concentratievermogen en je geheugen aan. Daarom raden we onze patiënten aan op te letten. Gebruik ze kortstondig en alleen in noodgevallen. Lees volledig artikel

Vette en bewerkte voeding kan je mentaal evenwicht verstoren

Onderzoekers in Groot-Brittannië stellen dat het hedendaagse Westerse dieet – met veel vette, bewerkte voedingsmiddelen, transvetten en een tekort aan omega 3-vetzuren – ons niet alleen lichamelijk ongezond en dik maakt, maar ook aan de basis ligt van een groot aantal ‘moderne’ aandoeningen zoals depressie, ADHD en vermoeidheid. Lees volledige artikel.

Alcoholdrinkers hebben verhoogd risico op depressie

Regelmatig alcoholgebruik verandert de samenstelling van de hersenen. Eén van de gevolgen ervan is een tekort aan de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor een algemeen gevoel van welzijn en geluk.. Lees volledig artikel.

De rode wijn hypothese. Nog steeds fictie of nu objectief bewezen?

Van Natura, augustus 2008
In het laatste zomernummer van Van Nature concludeert Van Dam in zijn column “Even vijf minuten, nadenken over de waarde van wijn”, dat er veel historisch bewijs is voor de stelling dat wijn gezondheid bevorderend en zelfs mortaliteit verminderend kan werken. Zijn vraag blijft echter zijn de flavonoïden of de polyfenolen de werkzame stoffen, of is het de alcohol zelf? Lees volledig artikel.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio