zoeken op deze siteWetenschappelijk onderzoek

Interphone Studie in opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie

In opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), voerde het International Agency for Research on Cancer (IARC) een studie uit die de naam Interphone kreeg.
In dertien landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië werd het verband bestudeerd tussen het mobiel telefoongedrag van de patiënt en de kanker waaraan hij leed: hersentumoren, tumoren aan de speekselklieren en gehoorzenuwtumoren.
De definitieve resultaten van deze studie worden volgend jaar verwacht maar het IARC vindt de tussentijdse resultaten zo belangwekkend dat zij besloot deze nu reeds te publiceren. Het IARC stelt dat zij op de definitieve resultaten van de studie niet hoeft te wachten om tot de conclusie te komen dat mobiel bellen moet worden beperkt.

Wereldwijd heeft Interphone 2300 gevallen van hersentumoren, 1100 gehoorzenuwtumoren en 400 speekselkliertumoren nader onderzocht.
Men kan aantonen met cijfers uit Zweden dat de kans op een hersentumor stijgt met gemiddeld 60% bij veelvuldig en langdurig bellen.
Bij een gelijkaardig onderzoek uit Noorwegen bedroeg de stijging 39%.

Bovendien kan er ook een rechtstreeks verband worden aangetoond tussen de plaats waar men een tumor ontwikkelt (linker- of rechterkant van het hoofd), en de kant van het hoofd waar men doorgaans zijn mobiele telefoon houdt tijdens het bellen.
Deskundigen over heel de wereld reageren geschokt en vol onbegrip naar overheid en bedrijfsleven (waar maatregelen uitblijven) toe.
Professor Stefaan Van Gool, kinderoncoloog aan de KU Leuven stelt: “Het bedrijfsleven en zelfs de overheid zeggen altijd dat er niets is bewezen en dat er geen eenduidige conclusies kunnen worden getrokken. Wanneer gaat men ophouden met deze onzin? Als sommige studies onomstotelijk het verband aantonen tussen kanker en GSM-straling, zou men op zijn minst het voorzichtigheidsprincipe moeten hanteren!”

De voorlopig gepubliceerde resultaten van de Interphone studie door het IARC in opdracht van de WGO, kunt u volledig nalezen op onderstaande link. De volledige resultaten zullen in februari 2009 worden vrijgegeven.
Lees meer

Verontrustende resultaten in onderzoek naar gsm-straling

De Morgen 24 juni 2008
De Belgische onderzoeker Dirk Adang heeft op de UCL onderzoek gedaan bij ratten die werden blootgesteld aan straling van gsms, antennes en wifi. De sterftegraad bij de ratten die werden blootgesteld aan de stralingen, lag dubbel zo hoog als bij de ratten die geen straling kregen

Lees meer...

Voedingssupplementen verkorten leven

Bron: Gezondheid.be
Mensen die voedingssupplementen slikken met vitamine A, bètacaroteen en vitamine E, leven gemiddeld korter dan wie ze niet slikt. Voor vitamine C is geen negatief effect gevonden, selenium werkt misschien positief. Dat blijkt uit een overzichtsanalyse van The Cochrane Collaboration, een gerespecteerde Britse organisatie die geregeld samenvattende studies publiceert over betwiste kwesties in de medische praktijk.

Lees meer...

Vitamine D-tekort is levensgevaarlijk

Het Laatste Nieuws 12 augustus 2008
Volwassenen die te weinig vitamine D uit hun voeding opnemen, hebben een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Dat heeft medisch onderzoek van het Einsteincollege in New York uitgewezen. Mensen met een tekort aan vitamine D krijgen sneller en vaker te kampen met kanker, tuberculose, diabetes en hartfalen.

Lees meer...

GSM op nachtkastje verstoort slaap

De Morgen 21 januari 2008
Onderzoekers ontdekten dat mensen die hun gsm op hun nachtkastje laten liggen minder goed in slaap vallen, minder diep slapen,  overdag minder alert zijn en meer risico lopen op depressies. Oorzaak is de straling.

Lees meer...
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio