zoeken op deze siteVoedingssupplementen - nieuws en actualiteit

Voedingssupplementen verkorten leven

Bron: Gezondheid.be
Mensen die voedingssupplementen slikken met vitamine A, bètacaroteen en vitamine E, leven gemiddeld korter dan wie ze niet slikt. Voor vitamine C is geen negatief effect gevonden, selenium werkt misschien positief. Dat blijkt uit een overzichtsanalyse van The Cochrane Collaboration, een gerespecteerde Britse organisatie die geregeld samenvattende studies publiceert over betwiste kwesties in de medische praktijk.

Lees meer...

Vitamine D-tekort is levensgevaarlijk

Het Laatste Nieuws 12 augustus 2008
Volwassenen die te weinig vitamine D uit hun voeding opnemen, hebben een verhoogd risico op vroegtijdig overlijden. Dat heeft medisch onderzoek van het Einsteincollege in New York uitgewezen. Mensen met een tekort aan vitamine D krijgen sneller en vaker te kampen met kanker, tuberculose, diabetes en hartfalen.

Lees meer...

Pas op met oppeppers

Het Laatste Nieuws 19 april 2008
Wie last heeft van vermoeidheid, grijpt snel naar natuurlijke oppeppers zoals guarana of ginseng. Op korte termijn geven die je een energiestoot, maar op lange termijn tasten ze je weerstand tegen stress, je concentratievermogen en je geheugen aan. Daarom raden we onze patiënten aan op te letten. Gebruik ze kortstondig en alleen in noodgevallen. Lees volledig artikel© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio