zoeken op deze siteInterphone Studie in opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie

In opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), voerde het International Agency for Research on Cancer (IARC) een studie uit die de naam Interphone kreeg.
In dertien landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië werd het verband bestudeerd tussen het mobiel telefoongedrag van de patiënt en de kanker waaraan hij leed: hersentumoren, tumoren aan de speekselklieren en gehoorzenuwtumoren.
De definitieve resultaten van deze studie worden volgend jaar verwacht maar het IARC vindt de tussentijdse resultaten zo belangwekkend dat zij besloot deze nu reeds te publiceren. Het IARC stelt dat zij op de definitieve resultaten van de studie niet hoeft te wachten om tot de conclusie te komen dat mobiel bellen moet worden beperkt.

Wereldwijd heeft Interphone 2300 gevallen van hersentumoren, 1100 gehoorzenuwtumoren en 400 speekselkliertumoren nader onderzocht.
Men kan aantonen met cijfers uit Zweden dat de kans op een hersentumor stijgt met gemiddeld 60% bij veelvuldig en langdurig bellen.
Bij een gelijkaardig onderzoek uit Noorwegen bedroeg de stijging 39%.

Bovendien kan er ook een rechtstreeks verband worden aangetoond tussen de plaats waar men een tumor ontwikkelt (linker- of rechterkant van het hoofd), en de kant van het hoofd waar men doorgaans zijn mobiele telefoon houdt tijdens het bellen.
Deskundigen over heel de wereld reageren geschokt en vol onbegrip naar overheid en bedrijfsleven (waar maatregelen uitblijven) toe.
Professor Stefaan Van Gool, kinderoncoloog aan de KU Leuven stelt: “Het bedrijfsleven en zelfs de overheid zeggen altijd dat er niets is bewezen en dat er geen eenduidige conclusies kunnen worden getrokken. Wanneer gaat men ophouden met deze onzin? Als sommige studies onomstotelijk het verband aantonen tussen kanker en GSM-straling, zou men op zijn minst het voorzichtigheidsprincipe moeten hanteren!”

De voorlopig gepubliceerde resultaten van de Interphone studie door het IARC in opdracht van de WGO, kunt u volledig nalezen op onderstaande link. De volledige resultaten zullen in februari 2009 worden vrijgegeven.
Lees meer

Memory Balance

Een voedingssupplement om je geheugen te verbeteren. 

Lees meer...

GSM op nachtkastje verstoort slaap

De Morgen 21 januari 2008
Onderzoekers ontdekten dat mensen die hun gsm op hun nachtkastje laten liggen minder goed in slaap vallen, minder diep slapen,  overdag minder alert zijn en meer risico lopen op depressies. Oorzaak is de straling.

Lees meer...

Verontrustende resultaten in onderzoek naar gsm-straling

De Morgen 24 juni 2008
De Belgische onderzoeker Dirk Adang heeft op de UCL onderzoek gedaan bij ratten die werden blootgesteld aan straling van gsms, antennes en wifi. De sterftegraad bij de ratten die werden blootgesteld aan de stralingen, lag dubbel zo hoog als bij de ratten die geen straling kregen

Lees meer...

Hoge Gezondheidsraad vraagt meer onderzoek naar gezondheidsrisicos gsm-straling

De Morgen 16 juli 2008
De technologische evolutie ligt ver voor op de wetenschap. Het adviesorgaan van het Ministerie van Volksgezondheid vindt verder onderzoek naar de schadelijke gevolgen van het gebruik van draadloze commucatietechnologieën als Wifi noodzakelijk. Lees volledig artikel

Industrie boycot onderzoek gsm-straling

De Morgen 16 juli 2008
Een verontrustend rapport van de Britse onderzoeksgroep Powerwatch meldt dat de financiers van studies over de schadelijke effecten van gsm-resultaten de resultaten vaak naar hun hand zetten. Gsm-operatoren doen er alles aan om onderzoeksresultaten die hen slecht uitkomen, in de doofpot te steken.

Wetenschappers geven advies over gebruik mobiele telefoons

Het Laatste Nieuws 17 juni 2008
Twintig gerenommeerde wetenschappers, onder wie de beroemde Franse arts dr. David-Servan-Schreiber, raden aan om kinderen onder de 12 jaar niet met een gsm te laten bellen, gsm’s op minstens één meter van je lichaam te houden en je gsm nooit te gebruiken in een volle trein of bus. Servan –Schreiber vergelijkt elektrosmog met asbest en sigaretten. 50 jaar geleden wisten we ook nog niet hoe schadelijk die waren. Lees volledig artikel

Burn out komt vaakst voor bij leraren en gezondheidswerkers

In tegenstelling tot wat velen denken, komt burn out niet enkel voor bij topmanagers. Vooral mensen in het onderwijs en de gezondheidssector zijn slachtoffer van burn out. Niet minder dan 55% van de werkende bevolking zegt regelmatig last te hebben van slaapstoornissen en 43% heeft te kampen met prikkelbaarheid en angsten. Dit zijn de eerste tekenen van burn out, zo blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Helsinki.

En op drie mannen en vrouwen gaat stress liefst te lijf met alcohol

Een enquête in Groot-Brittannië bij 1000 werkende mensen bracht aan het licht dat 34% van de mannen en 26% van de vrouwen ervan overtuigd is dat alcohol helpt om stress te verminderen.

Lees meer...

Vermijd ziekmakers en energievreters op kantoor

... telefoon, computer, slechte stoel, lawaai, airconditioning …
Uit een recente studie in Nieuw-Zeeland blijkt dat één op drie mensen die in het ziekenhuis terechtkomen met DVT (Deep Vain Trombosis) te lang achter hun bureau hebben gezeten.

Lees meer...
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio