zoeken op deze siteInterphone Studie in opdracht van de Wereld Gezondheids Organisatie

In opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), voerde het International Agency for Research on Cancer (IARC) een studie uit die de naam Interphone kreeg.
In dertien landen waaronder Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië werd het verband bestudeerd tussen het mobiel telefoongedrag van de patiënt en de kanker waaraan hij leed: hersentumoren, tumoren aan de speekselklieren en gehoorzenuwtumoren.
De definitieve resultaten van deze studie worden volgend jaar verwacht maar het IARC vindt de tussentijdse resultaten zo belangwekkend dat zij besloot deze nu reeds te publiceren. Het IARC stelt dat zij op de definitieve resultaten van de studie niet hoeft te wachten om tot de conclusie te komen dat mobiel bellen moet worden beperkt.

Wereldwijd heeft Interphone 2300 gevallen van hersentumoren, 1100 gehoorzenuwtumoren en 400 speekselkliertumoren nader onderzocht.
Men kan aantonen met cijfers uit Zweden dat de kans op een hersentumor stijgt met gemiddeld 60% bij veelvuldig en langdurig bellen.
Bij een gelijkaardig onderzoek uit Noorwegen bedroeg de stijging 39%.

Bovendien kan er ook een rechtstreeks verband worden aangetoond tussen de plaats waar men een tumor ontwikkelt (linker- of rechterkant van het hoofd), en de kant van het hoofd waar men doorgaans zijn mobiele telefoon houdt tijdens het bellen.
Deskundigen over heel de wereld reageren geschokt en vol onbegrip naar overheid en bedrijfsleven (waar maatregelen uitblijven) toe.
Professor Stefaan Van Gool, kinderoncoloog aan de KU Leuven stelt: “Het bedrijfsleven en zelfs de overheid zeggen altijd dat er niets is bewezen en dat er geen eenduidige conclusies kunnen worden getrokken. Wanneer gaat men ophouden met deze onzin? Als sommige studies onomstotelijk het verband aantonen tussen kanker en GSM-straling, zou men op zijn minst het voorzichtigheidsprincipe moeten hanteren!”

De voorlopig gepubliceerde resultaten van de Interphone studie door het IARC in opdracht van de WGO, kunt u volledig nalezen op onderstaande link. De volledige resultaten zullen in februari 2009 worden vrijgegeven.
Lees meer

Memory Balance

Een voedingssupplement om je geheugen te verbeteren. 

Lees meer...

GSM op nachtkastje verstoort slaap

De Morgen 21 januari 2008
Onderzoekers ontdekten dat mensen die hun gsm op hun nachtkastje laten liggen minder goed in slaap vallen, minder diep slapen,  overdag minder alert zijn en meer risico lopen op depressies. Oorzaak is de straling.

Lees meer...

Verontrustende resultaten in onderzoek naar gsm-straling

De Morgen 24 juni 2008
De Belgische onderzoeker Dirk Adang heeft op de UCL onderzoek gedaan bij ratten die werden blootgesteld aan straling van gsms, antennes en wifi. De sterftegraad bij de ratten die werden blootgesteld aan de stralingen, lag dubbel zo hoog als bij de ratten die geen straling kregen

Lees meer...

De onzichtbare gevaren in huis

Interview met ontwerper Frans Van Dueren over elektrosmog en het verband tussen wonen en ziekten. Lees volledig artikel

Gezellig, maar ook gezond wonen

Interview met ontwerper Frans Van Dueren. Lees volledig artikel

Industrie boycot onderzoek gsm-straling

De Morgen 16 juli 2008
Een verontrustend rapport van de Britse onderzoeksgroep Powerwatch meldt dat de financiers van studies over de schadelijke effecten van gsm-resultaten de resultaten vaak naar hun hand zetten. Gsm-operatoren doen er alles aan om onderzoeksresultaten die hen slecht uitkomen, in de doofpot te steken. Lees volledig artikel.

Wetenschappers geven advies over gebruik mobiele telefoons

Het Laatste Nieuws 17 juni 2008
Twintig gerenommeerde wetenschappers, onder wie de beroemde Franse arts dr. David-Servan-Schreiber, raden aan om kinderen onder de 12 jaar niet met een gsm te laten bellen, gsm’s op minstens één meter van je lichaam te houden en je gsm nooit te gebruiken in een volle trein of bus. Servan –Schreiber vergelijkt elektrosmog met asbest en sigaretten. 50 jaar geleden wisten we ook nog niet hoe schadelijk die waren. Lees volledig artikel

Industrie boycot onderzoek gsm-straling (De Morgen 16 juli 2008)

Een verontrustend rapport van de Britse onderzoeksgroep Powerwatch meldt dat de financiers van studies over de schadelijke effecten van gsm-resultaten de resultaten vaak naar hun hand zetten.

Lees meer...

Wetenschappers geven advies over gebruik mobiele telefoons (Het Laatste Nieuws 17 juni 2008)

Twintig gerenommeerde wetenschappers, onder wie de beroemde Franse arts dr. David-Servan-Schreiber, raden aan om kinderen onder de 12 jaar niet met een gsm te laten bellen, gsm’s op minstens één meter van je lichaam te houden en je gsm nooit te gebruiken in een volle trein of bus.

Lees meer...
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio