zoeken op deze siteDe juiste voeding : nieuws en actualiteit

Rode wijn Madiran Rive Haute 2006 (Vignerons de Plaimont)

Wijn met een uitzonderlijk hoog polyfenolengehalte.

Lees meer...

Zero Lactose

Melk zonder lactose ...

Lees meer...

En op drie mannen en vrouwen gaat stress liefst te lijf met alcohol

Een enquête in Groot-Brittannië bij 1000 werkende mensen bracht aan het licht dat 34% van de mannen en 26% van de vrouwen ervan overtuigd is dat alcohol helpt om stress te verminderen.

Lees meer...

Testaankoop waarschuwt: Kaas en vlees vaak nep

Het Laatste Nieuws, 28 augustus 2008
We eten vaak niet wat we denken dat we eten. Veel van de ‘kaas’ of ‘vlees’ die verwerkt is in pizza’s, snacks, pasta’s en kant- en-klaarmaaltijden in nep, en gemaakt van een mengsel van palmvetolie, zetmeel, melkeiwit en zouten. Het product smaakt naar kaas of vlees en ziet er ook ‘echt’ uit, maar is dat helemaal niet. Lees volledig artikel

Bakken en frituren kan risico op kanker verhogen

Onderzoek heeft uitgewezen dat het blootstellen van voeding aan hete olie (bij bakken, wokken of frituren) het risico op kanker kan verhogen. Vooral bij het bakken van diepgevroren voedingsproducten (zoals frieten) komen chemische stoffen vrij die cancerogeen zijn. De onderzoekers raden aan voeding bij voorkeur te koken of te stomen. Lees volledige artikel.

Alcoholdrinkers hebben verhoogd risico op depressie

Regelmatig alcoholgebruik verandert de samenstelling van de hersenen. Eén van de gevolgen ervan is een tekort aan de neurotransmitters die verantwoordelijk zijn voor een algemeen gevoel van welzijn en geluk.. Lees volledig artikel.

De rode wijn hypothese. Nog steeds fictie of nu objectief bewezen?

Van Natura, augustus 2008
In het laatste zomernummer van Van Nature concludeert Van Dam in zijn column “Even vijf minuten, nadenken over de waarde van wijn”, dat er veel historisch bewijs is voor de stelling dat wijn gezondheid bevorderend en zelfs mortaliteit verminderend kan werken. Zijn vraag blijft echter zijn de flavonoïden of de polyfenolen de werkzame stoffen, of is het de alcohol zelf? Lees volledig artikel.

Belg wil wel bioproducten kopen maar vindt nauwelijks bioboeren

De Morgen 16 juni 2008
Volgens BioForum wordt het tekort aan biologische landbouwers steeds nijpender. De vraag naar bioproducten stijgt en de bioboeren kunnen niet volgen. Ongeveer 40% van alle biologische producten in ons land moet worden ingevoerd. In vergelijking met andere Europese landen hinkt de Belgische bioboer achterop.

Drink meer kraantjeswater

Het Laatste Nieuws 21 juni 2008
TMVW, het in Gent gevestigde Integraal Waterbedrijf gaat kraantjeswater bottelen en verkopen in de winkels. De verkoopsstunt zou volgens hen voor een psychologische klik zorgen; uiteindelijk wil TMVW meer mensen water van de kraan doen drinken. Lees  volledig artikel.

Vette en bewerkte voeding kan je mentaal evenwicht verstoren

Onderzoekers in Groot-Brittannië stellen dat het hedendaagse Westerse dieet – met veel vette, bewerkte voedingsmiddelen, transvetten en een tekort aan omega 3-vetzuren – ons niet alleen lichamelijk ongezond en dik maakt, maar ook aan de basis ligt van een groot aantal ‘moderne’ aandoeningen zoals depressie, ADHD en vermoeidheid. Lees volledige artikel.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio