zoeken op deze siteBrigitte van Baren en Jef Boeckmans, Met aandacht leven en werken. Meditatie in de organisatie.

ISBN 978 90 5670 208 3. Prijs: € 16,95

In het moderne bedrijfsleven hebben velen last van het hoge tempo waarin het leven zich afspeelt. De aanhoudende roep om meer te presteren in minder tijd lijkt een haast onmenselijke vorm van werken op te leveren en leidt vaak tot ziekte en burn-out.
Door middel van praktische richtlijnen wordt in dit boek aangegeven hoe je aandachtig kunt leven en werken. Tevens wordt toegelicht hoe je vanuit aandacht de rust en stilte in jezelf kunt behouden tijdens het werk. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende meditatievormen, met praktische aandachtsoefeningen voor op kantoor, en een cd met vijf meditatievormen, zodat je de rustmomenten en aandachtsmomenten binnen de werkomgeving toe kunt passen.

Ab Straatman, Het pad van creatie. Bewust je eigen toekomst scheppen vanuit je hart.

ISBN 978 90 202 022 1. Prijs: € 16,00

boeken_-_cover_pad_van_creatie.jpgDe mens is een scheppend wezen. Elke gedachte, emotie, intentie en handeling geeft vorm aan het leven. Dat is een verheugend feit. De kunst is om van die kracht bewust gebruik te maken. Wij stappen dan gaandeweg uit ons slachtofferschap en gevoel van machteloosheid in een wereld waarin wij bewust overvloed voor onszelf en anderen scheppen. De helende invloed daarvan op ons leven en de wereld is enorm. Wij kunnen kiezen uit negatief en positief scheppen, of voor het vermogen tot supercreatie vanuit het hart. De wetten en technieken hiervoor zijn wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Zij zijn toe te passen in het leven van alledag en voeren vanzelf naar hogere niveaus van geluk, gezondheid en creativiteit. Supercreatie is een nieuwe weg en manier van persoonlijke ontwikkeling in het dagelijks leven.

B.A.M. Van Roy, De formule voor geluk

Standaard Uitgeverij. ISBN 978 90 02 23164 3. Prijs: € 22,50

de_formule_voor_geluk.jpgDe titel van dit boek moet je letterlijk nemen: er bestaat een echte numerologische ‘formule’ voor geluk, die het resultaat is van een berekening van alle verlangens en behoeften die een mens heeft om gelukkig te kunnen worden en zijn. Die behoeften en verlangens zijn materiële veiligheid, lichamelijkheid, intellect, geestelijke gezondheid, spiritualiteit, communicatievaardigheid, orde en structuur, seksualiteit en communicatielust. De auteur, Berthilde Van Roy,  beschouwt de mens als ‘homo emotionalis’, een ‘voelend wezen’ en beschrijft op een scherpzinnige maar ook spirituele manier hoe de mens naar geluk zoekt, zowel in zijn persoonlijke ontwikkeling als in zijn (liefdes)relaties. De basisideeën van het boek zijn opgebouwd rond het A.P.A.T.T.U.F.-isme, een allesoverheersende, plaats- en tijdoverschrijdende kracht waarmee alle leven in contact staat (All Places And Time Transcending Universal Force) en waar al onze energie vandaan komt.

Annemie Van de Sompel en Luc Van Gaal, Zie wat je eet

Standaard Uitgeverij. ISBN 978 90 341 9275 2. Prijs: € 14,10

zie_wat_je_eet.jpgWeet je waarom groenten met kip en gekookte aardappelen gezonder zijn dan vol-au-vent met frieten, waarom geroerbakte groenten met scampi te verkiezen zijn boven een pizza en vis in papillot beter voor je is dan worst met instantpuree en rode kool? Indien niet, dan vind je het antwoord op dit soort vragen klaar en duidelijk in ‘Zie wat je eet’ van klinisch diëtiste Annemie Van de Sompel en prof. Dr. Luc Van Gaal, beiden verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die willen afslanken, maar het geeft vooral inzicht in voeding en leert je bewuster eten. Aansluitend bij het antitoxisch eetplan van dr. Peter Aelbrecht leggen de auteurs de nadruk op zo vers mogelijke en zo onbewerkt mogelijke voeding, waarbij je letterlijk ‘ziet wat je eet’. Opgelet! Niet alle gerechten die in dit boek worden besproken, zijn geschikt voor het antitoxisch eetplan want een (beperkt) aantal van de gerechten bevatten granen.

Janet Bray Attwood & Chris Attwood, De Passietest. Wanneer ga jij doen wat je echt wilt?

Uitg. Spectrum. ISBN 978 90 2749 524 2. Prijs: € 17,50


de_passietest.jpgDe enige manier om echt diep geluk te ervaren en succesvol te zijn is door te leven volgens je passie. Volgens wat je echt graag doet en waar je goed in bent. Daarvoor moet je in de eerste plaats weten wàt je heel graag doet. Je moet ontdekken wat je ware passie is. En dat alleen al is voor veel mensen heel moeilijk. ‘De Passietest’ laat je op een eenvoudige en heldere manier te weten komen wat je echt wilt. Het is een praktisch handboek en doeboek, dat ook interviews bevat met bekende mensen, die vertellen hoe ze door volgens hun passie te leven, van hun leven een succes hebben gemaakt.

Harald Havas, Powertraining voor het geheugen. 300 oefeningen voor uw geestelijke fitness

Uitg. Kosmos. ISBN 978 90 215 3944 7. Prijs: € 17,95

powertraining_voor_het_geheugen.jpgNiet enkel je lichaam maar ook je hersenen hebben training nodig om fit te blijven. Mensen met energieproblemen merken dat tegelijk met hun lichamelijke fitheid, ook de fitheid van hun hersenen afneemt: je kunt je moeilijker concentreren, je geheugen werkt minder goed enz. Dit boek helpt je om de dagelijkse informatiestroom die van alle kanten op je afkomt, op te nemen (of te negeren) en te verwerken. Hiervoor moet je geheugen in topconditie zijn. Het is niet zo dat je geheugen met de leeftijd verzwakt: het is een kwestie van je geheugen te blijven trainen. In dit boek wordt uitgelegd hoe je geheugen werkt en welke factoren daarbij een rol spelen. Samen met je geheugen kan je ook je waarnemingsvermogen, concentratievermogen en creativiteit trainen. Dit boek is niet enkel nuttig en handig, maar ook nog eens heel leuk.

Robert S. Benninga, Haal het beste uit jezelf. Denk anders, neem actie, verbeter je leven

Uitg. Tirion. ISBN 978 90 4391 137 5. Prijs: € 17,95

haal_het_beste_uit_jezelf.jpgJe doelen gemakkelijker en sneller bereiken met minder moeite? Het kan, met de technieken die de succesvolle Nederlandse topmanager Robert Benninga je aanleert om de kwaliteit van je leven naar een hoger niveau te brengen. In ‘Haal het beste uit jezelf’ vind je o.m. concrete tools om de juiste balans te vinden tussen effectieve actie en diepe ontspanning (‘flow’) en methodes om beter te presteren en te communiceren als je onder druk staat. Zijn motto’s: ‘Wat je aandacht geeft, groeit’ en ‘Zonder actie gebeurt er niets’.  Met veel humor krijg je in dit boek concrete actieplannen om je leven in plaats van te voeden met ‘giftige relaties’ een boost te geven met ‘energiegevende relaties’, maar het bevat evenzeer ademhalingstechnieken om volledig tot rust te komen, regels om stress uit je leven te bannen, inzichten in de factoren die je regelrecht naar een burn-out voeren en een leidraad om… creatieve fouten te durven maken. Dit boek helpt je écht om je resultaten te verbeteren en succesvoller in het leven te staan!

Mini C & Tanya Carr, Gezond eten zonder zuivel

Uitg. Inmerc. ISBN 978 90 6611597 2. Prijs: € 19,95

boeken_-_cover_gezond_eten_zonder_zuivel.jpgAls je het antitoxisch eetplan volgt, maar ook als je lactoseintolerantie hebt of een overgevoeligheid voor zuivelproducten, vind je in dit boek allerlei adviezen en tips voor het bereiden van gerechten zonder zuivel. Het boek bevat ook zeer waardevolle informatie over de gezondheidsvoordelen van het eten zonder zuivel en een uitgebreide lijst van voedingsproducten die ‘verborgen’ zuivel bevatten, zoals spinazie met roomsaus, instant aardappelpuree, kant-en-klare soepen en kant-en-klare saladedressings, om er slechts een paar te noemen. De recepten leren je creatief om te gaan met gezonde alternatieven voor dierlijke melkproducten, zoals kokosroom en sojamelk, Opgelet!  Een aantal van de recepten van dit boek bevatten ingrediënten die niet toegelaten zijn in het antitoxisch eetplan, zoals muesli, bloem, suiker  e.a.

Theo Legters, Gelukkig zijn doe je zo! Over de kracht van verbeelding, taalpatronen en onderbewustzijn

Uitg. Panta Rhei. ISBN 978 90 8840 017 9. Prijs: € 14,50

gelukkig_zijn_doe_je_zo.jpgDit is een compact en prima handboek voor een gelukkig(er) leven. De auteur leert je drie vaardigheden gebruiken die je meestal ongebruikt laat, nl. je verbeeldingskracht, je taalpatronen en je onderbewustzijn. Het zijn vaardigheden die je als kind al had. Door ze op een positieve manier toe te passen, zal je leven een stuk makkelijker, lichter en plezieriger worden. Ze helpen je problemen onmiddellijk aan te pakken in plaats van ze te laten opstapelen. Je krijgt praktische tips over effectief communiceren, ontspannen, omgaan met vermoeidheid en pijn enz. Het boek is gebaseerd op NLP (Neuro Linguistic Programming) en EFT (Emotional Freedom Techniques).

Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser, Het Energie Herstelplan.

Uitg. Schors, ISBN 978 90 6378 769 1. Prijs: € 22,50

energieherstelplan.jpgDe twee auteurs zijn natuurdiëtisten die een eetplan uitwerkten op basis van ideeën uit de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda. In het ‘acht-stappen-energie herstelplan’ staat de ‘leverenergie’ (of het gebrek daaraan) centraal: de lever is immers het orgaan waar alle voedingsstoffen uit je voeding worden verwerkt. De lever wordt ondersteund door twee ‘partners’: de spijsvertering en de reserve-energie (nieren en bijnieren). In dit boek vind je antwoord op vragen als: hoe reageert je lever op je favoriete salade en wat doet een roerbakschotel met je vertering?
Waar het antitoxisch eetplan van dr. Peter Aelbrecht vertrekt van het uitsluiten van voedingsproducten die je moe maken, vertrekt dit eetplan van de leverenergie en werkt het met energieverhogende gerechten en dranken. Bij de verschillende recepten wordt ook aangeduid voor welk ayurveda-type (vata, pitta of kapha) de gerechten extra goed geschikt zijn. Opgelet! Het Energie Herstelplan bevat voedingsproducten die niet toegelaten zijn in het antitoxisch eetplan, zoals granen en – af en toe – zuivelproducten. Toch bevat dit boek een schat aan waardevolle informatie en een brede waaier aan uitstekende recepten, die binnen het antitoxisch eetplan passen. Vermijd de granen- en melkproducten in dit boek en je houdt nog een zeer waardevol werkinstrument over om aan de slag te gaan met het antitoxisch eetplan.

Coco de Meyere, De kracht van verandering. De weg naar welbevinden

Uitg. BZZTôH, ISBN 978 90 4530832 6. Prijs: € 14,95

de_kracht_van_verandering.jpgIedereen wil evolueren en veranderen, maar de weerstand tegen verandering is vaak zo groot dat er niets gebeurt. Zoek je naar meer zin en diepgang  in het leven en wil je je dromen realiseren, maar heb je geen behoefte aan spiritualiteit en lange filosofische traktaten, dan is ‘De kracht van verandering’ iets voor jou. In dit boekje vind je 52 prikkels (één voor elke week van het jaar) met actiepunten en weetjes waarmee je concreet aan het werk kunt gaan om je welbevinden te verbeteren. Rond elke prikkel stelt de auteur concrete vragen en geeft ze praktische tips en actieplannen. Een voorbeeld: ‘dagelijkse routines’. Weetje: je hebt gemiddeld zo’n 30 vaste patronen op een dag. Door er één of meerdere te doorbreken, zul je merken dat je veel meer energie krijgt, omdat je niet op routine draait. Actiepunten: Maak een lijstje van je dagelijkse patronen. Ga voor jezelf na wat ze je opleveren. Stel je voor dat je hierin een kleine verandering zou brengen, welke zou dat dan zijn? Welk effect zou dat op je hebben? Wat houdt je tegen om een kleine stap ter verandering direct te maken? Probeer je patronen te herkennen, dan te erkennen en heb vervolgens de wil en de moed om die patronen te doorbreken.

Chris Lenaerts, Actief loslaten

Roulartabooks, ISBN 978 90 8679 138 5. Prijs: € 21,90

actief_loslaten.jpg


Angsten en spanningen kennen we allemaal, maar bij sommige mensen zorgen die angsten en spanningen ervoor dat ze niet meer kunnen functioneren. Kinesiste en relaxatietherapeute Chris Lenaerts schreef al eerder een boek over hyperventilatie. Dit ‘vervolgboek’ gaat een stap verder en leert je hoe je stap voor stap je angsten en spanningen kunt overwinnen door ‘actief los te laten’. In verschillende hoofdstukken vertelt de auteur klaar en duidelijk hoe je negatieve kerngedachten kunt ombuigen,  de ‘piekerketting’ kunt doorbreken, egogerichtheid en negatieve gebeurtenissen kunt loslaten. Chris Lenaerts wijdt een apart hoofdstuk aan vrijen, het ‘summum van loslaten’, omdat veel mensen met stress en spanningen seksuele problemen (vaginisme, orgasmestoornissen, erectieproblemen e.a.) ontwikkelen. Dit boek bevat in een heldere, doorvoelde taal een brede waaier aan mogelijkheden om je lichamelijke en geestelijke pijn te beperken om zo opnieuw geluk en genot te ervaren.© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio