zoeken op deze siteLucy Jo Palladino, De Focus Zone. Een methode om beter te presteren.

Uitg. Archipel. ISBN 978-90-63-053284. € 19,95

De Focus Zone Hoe voorkom je dat je opbrandt? Hoe kun je een betere balans vinden tussen werk en privé? Hoe kun je je beter concentreren en meer doen in minder tijd? In De focus-zone gebruikt Lucy Palladino succesvolle inzichten die ze opdeed in haar praktijk als sportpsychologe om te laten zien hoe je je energie het beste kunt gebruiken in je dagelijkse drukke leven. Lucy Palladino vroeg zich af wat het geheim was van topatleten die op het juiste moment willen vlammen. Hoe bereiken ze de opperste concentratie die daarvoor nodig is?
De focus-zone laat helder zien hoe je handig gebruik kunt maken van de kennis die zij aldus vergaarde. Het boek bevat veel handige tips en oefeningen, en daarnaast aansprekende voorbeelden uit de praktijk. In het laatste hoofdstuk is veel nuttige informatie voor ouders te vinden.

Joke Glansbeek, Beautyfood

Uitg. Tirion. ISBN 978 90 4391 052 1. Prijs: € 15,95.

beauty_food.jpgDit is een kookboek vol lekkere recepten, tips en ideeën die je huid mooi helpen houden omdat ze veel vitamines, mineralen, bioflavonoïden en andere antioxidanten, omega 3- en omega 6- vetzuren bevatten. Daarnaast bevat het boek veel tips en richtlijnen om meer energie te krijgen in je leven. Het is een tof gezond en ‘feel good’-kookboek.

Leo Bormans, 100% positivo. Het geheim van optimisme.

Uitg. Lannoo. ISBN :  978-90-209-8085-1. Prijs: € 17,95

boekcover_100_positivo.jpgOmdat hij dag in dag uit in het midden van een jonge redactie staat, met voelhorens naar wat leeft in de maatschappij, weet Leo Bormans dat veel mensen nood hebben aan meer optimisme. Leo Bormans behoort tot de initiatiefnemers van de 'week van de goeiedag' en de 'club der positivo's' en  is de charismatische en invloedrijke hoofdredacteur van tijdschriften als Klasse en Yeti, die maandelijks honderdduizenden leerlingen, ouders en leerkrachten informeren en inspireren.
In onze maatschappij is er grote nood aan meer optimisme en positiviteit.  In dit boek beschrijft Leo Bormans hoe hij zelf uit kleine dingen van alledag veel optimisme haalt, en hoe iedereen zich dat levensgevoel eigen kan maken. Een inspirerende en enthousiaste leidraad voor een gelukkiger leven.

Armando Theunisse & Clmence Leijten, De kracht van burn-out

Uitg. Ten Have. ISBN 9 789025 958671. Prijs: € 16,95

kracht_van_burn-out.jpgDe (Nederlandse) auteurs van dit boek  zijn klinisch psychologen die in hun praktijk steeds meer patiënten met een burn-out ontmoeten. Omdat gangbare therapieën niet altijd werken, ontwikkelden ze een nieuwe benadering vanuit de theorie van bipolariteit, waarbij ze ervan uitgaan dat er een balans moet zijn tussen de tegenstellingen in het leven. Mensen met burn-out missen dat evenwicht. In dit boek wordt niet alleen beschreven hoe ze werken, maar krijg je ook een algemeen beeld van de heersende waarden in de westerse maatschappij en bedrijfscultuur, die burn-out in de hand werken. Het boek is bestemd voor mensen met burn-out, maar ook voor mensen in hun naaste omgeving en voor leidinggevenden.

Dr. Richard Bliveau & Dr. Denis Gingras, Eten tegen kanker

De rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Kookboek. Uitg. Kosmos. ISBN 9 789 021 514222. Prijs: € 19,95.

eten_tegen_kanker.jpgDit is het praktische kookboek bij het basisboek ‘Eten tegen kanker’ van de Canadese artsen Béliveau en Gingras dat vooral succesvol was omwille van de manier waarop deze artsen in een begrijpelijke taal en met gefundeerde argumenten duidelijk maakten welke cruciale rol voeding speelt in de strijd tegen kanker. De auteurs steunen op de meest recente ontdekkingen over de relatie tussen voeding en hedendaagse beschavingsziekten. Het eerste boek is een schat van informatie over het belang van de juiste voeding, met dit boek kan je aan de slag. Het bevat meer dan 100 lekkere en gezonde recepten die geïnspireerd zijn op diverse, soms duizenden jaren oude culinaire tradities. In alle recepten wordt gebruik gemaakt van voedingsstoffen met erkende kankerwerende eigenschappen.

Tyler Cowen, Ontdek je innerlijke econoom

Uitg. Contact. ISBN 9 789 025 427 108. Prijs: € 15,95.
boekcover_ontdek_je_innerlijke_econoom.jpgHoe zorg je ervoor dat de kwaliteit van je dagelijks leven verbetert? Hoe kan je meer greep op de wereld krijgen? Hoe kun je weten wanneer je iets moet verder zetten of wanneer je iets moet loslaten? Hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet bedriegt? Concreet: hoelang moet je blijven zitten kijken naar een film die je eigenlijk niet zo goed vindt? Lees je een boek helemaal uit of niet? Hoe zorg je ervoor dat je kinderen je wat vaker een handje toesteken? Hoe hou je een vergadering zo kort en efficiënt mogelijk? Tyler Cowen (docent economie aan de George Mason Universiteit, columnist in The New York Times, Wall Street Journal, Newsweek, Washington Post en Forbes  en één van de beste bloggers ter wereld) beschrijft op een slimme, leuke en uiterst creatieve manier hoe je de kwaliteit van je leven op de beste manier – in kleine stapjes – kunt verbeteren.

Jeffrey Brantley & Wendy Millstine, Vijf minuten voor jezelf in werktijd

Uitg. Altamira-Becht. ISBN 9 789069 638 157. Prijs: € 9,95.
Dit handige, leuke boekje is perfect voor mensen die door chaos en stress problemen hebben om zich op hun werk te concentreren. Het bevat 100 mindfulnessoefeningen voor op de werkvloer, zodat je in minder tijd dan een ‘koffiepauze’ je kalmte, balans en rust terugvindt om je opnieuw te motiveren. De oefeningen veranderen je binnen de 5 minuten van een vermoeide en ongeïnspireerde werknemer in een productieve, gemotiveerde werker.

Steve Hagen, Meditatie nu of nooit.

Uitg. Altamira-Becht. ISBN 9 789069 638188. Prijs: € 14,90.
Steve Hagen is zenpriester en boeddhistisch leraar. Hij  is bekend geworden door zijnboek ‘Boeddhsime in alle eenvoud’. In dit boek zet hij glashelder uiteen wat boeddhistische meditatie is en hoe je het beoefent. ‘Meditatie gaat om het binnenstappen in het hier en nu. Om steeds opnieuw wakker te worden voor dit moment’, zegt hij. Hagen geeft bruikbare en begrijpelijke adviezen voor zowel beginnelingen als gevorderde beoefenaars.
Aan bod komen onder meer: eenvoudige oefeningen die nodeloos gecompliceerde vormen van meditatie overbodig maken; een antwoord op de vraag waar tijdens het mediteren de meeste beoefenaars vastlopen en hoe je dit probleem kunt aanpakken; een unieke visie op meditatie, niet ‘gewoon’ als een spirituele techniek, maar als levenswijze.

Dr. Peter Aelbrecht. Homo Energeticus Oefenboek. De juiste levensstijl voor meer energie.

Standaard Uitg. ISBN  978 90 022 2365 5. Prijs: € 16,95

Homo Energeticus OefenboekHomo Energeticus oefenboek bevat praktische oefeningen en concrete ingrepen voor de leef- en werkomgeving. Dr. Peter Aelbrecht gaat er namelijk van uit dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn en dat optimale energie een kwestie is van evenwicht en on-evenwicht kan leiden tot energieproblemen. Voor dit oefenboek werkte hij samen met topspecialisten en het bevat mindfulnessoefeningen (met bijhorende CD), bewustzijnsoefeningen, richtlijnen voor lichaamsbeweging en tips.

Dr. Peter Aelbrecht. Homo Energeticus Receptenboek. De juiste voeding voor meer energie.

Standaard Uitg. ISBN 978 90 022 2370 9. Prijs: € 16,95

Homo Energeticus Receptenboek Homo Energeticus receptenboek is een praktische handleiding voor het eetplan dat Dr. Peter Aelbrecht ontwikkelde voor mensen die te maken krijgen met vermoeidheid of die energieproblemen in de toekomst willen vermijden. Het boek bevat recepten, gezonde alternatieven voor tussendoortjes en lijsten met producten die in je nieuwe eetplan passen en de plaatsen waar je ze kan kopen.

Carien Karsten. Omgaan met burnout. Preventie, hulp, rentegratie

Uitg. Elmar. ISBN 9789038909462  ISBN (oud) 9038909462 Prijs: € 16.50

Van de ene dag op de andere verander je van een enthousiaste en gewaardeerde werker in een geestelijk wrak: cynisch, lusteloos en zonder perspectief.

Lees meer...

Jean Carper. Voeding en Intelligentie. Een beter geheugen, intelligenter, een goed gevoel.

Uitg. Elmar. ISBN 9789038911014 ISBN (oud) 9038911017. Prijs: € 21.95

Ons brein kan veranderen door wat we eten!
Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat voeding en voedingssupplementen onze hersenen een leven lang op volle toeren kunnen doen draaien.

Lees meer...

Thom Hartmann, Loop je zorgen uit je lijf.

Uitg. Ankh-Hermes. ISBN 978-90-20202212 Prijs: € 12,50

Als we wandelen worden beide hersenhelften gelijktijdig en in gelijke mate gestimuleerd. Daardoor ontstaat er een betere uitwisseling tussen beide hemisferen en kunnen de hersenen vastzittende patronen oplossen, die als gevolg van stress of traumatische ervaringen zijn ontstaan.

Lees meer...

Lucy Knight, Wandelgids voor vrouwen. Meer energie met wandelen en Nordic Walking

Uitg. Forum - ISBN 9789022551028. Prijs: € 19,95

Wandelen is een prettige vorm van beweging die een vanzelfsprekend onderdeel van ons dagelijks leven is, en nog gratis ook. In plaats van ingewikkelde aerobicspasjes uit het hoofd te leren of je blauw te betalen aan een sportschoolabonnement, kun je ook gewoon je wandelschoenen aantrekken! Het is zelfs mogelijk om af te vallen door te wandelen: je hoeft alleen maar de tips in dit boek op te volgen.
Verbeter je houding en je techniek, werk aan je wandelpas, verhoog je tempo en verander dat dagelijks ommetje in een power walk.
Of je nu in de zon loopt, langs het strand of door het stadspark, Wandelgids voor vrouwen biedt het perfecte wandelprogramma waarmee je niet alleen zult afvallen, maar ook sterker, vitaler en vrolijker zult worden.
De auteur, Lucy Knight is fitnessinstructeur en danseres. Ze heeft ruim tien jaar ervaring in de fitnessbranche en schreef in die tijd vele tijdschriftartikelen en een boek; ook bracht zij trainingsprogramma’s uit op dvd. Dit boek is een waardevolle leidraad voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars en Nordic Walkers.

Judith Sills, Uit de comfortzone. Gids voor succesvol veranderen.

Uitg. Archipel. ISBN 978-90-63-053574. € 15,00

boekcover_uit_de_comfortzone.jpgWie herkent dit niet? Je voelt je veilig bij je partner, maar ongemerkt is de vlam steeds lager gaan branden. Of je werkt al vijftien jaar in dezelfde baan en begint je steeds vaker af te vragen: ‘Is dit alles?’ Het ligt voor de hand om nieuwe wegen in te slaan, maar dat blijkt niet altijd zo gemakkelijk. Uit angst voor het onbekende of door het comfortabele gevoel dat de oude situatie je geeft, blijf je hangen, terwijl je eigenlijk wel weet dat je zo niet gelukkiger wordt. Klinisch psychologe Judith Sills ontwikkelde een effectief stappenplan om je te helpen uit die verraderlijk behaaglijke comfortzone te komen. Uit de comfortzone is een praktisch boek, vol humor en prikkelende vragen, dat je uitdaagt om de routine en sleur van je af te schudden en te ontdekken hoe je meer van je leven kunt maken.

Oefenboek Tai Chi Chuan

Uitg. Ankh-Hermes. ISBN 978-90-202524-22. Prijs: € 13,39

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer. De werkelijke geschiedenis is moeilijk te achterhalen.

Lees meer...

Mantak Chia. Van Stress naar evenwicht. Harmoniseer uw energie met behulp van Tao

Uitg. Ankh-Hermes. ISBN 9789020242935. Prijs:  € 11,10

We weten allemaal wat voor noodlottige gevolgen een overmaat aan stress vooral op de lange duur voor onze gezondheid kan hebben.

Lees meer...

Roger Corder, The Wine Diet. Drink red wine every day

Uitg. Sphere. ISBN 9781847440037. € 15,00

Waarom leven er veel honderdjarigen in bergdorpen op Sardinië? Waarom telt het departement Gers dubbel zoveel mensen van negentig of ouder dan het Franse gemiddelde?

Lees meer...

Sam Ziff. De giftige tijdbom. De schadelijke invloed van kwik op het menselijk lichaam. Amalgaamvullingen in tanden en kiezen

Uitg. Binkey Kok Publications. ISBN 90-74597-64-5. € 27,50

Het amalgaam dat wordt gebruikt om gaatjes in ons gebit te vullen, bestaat voor veertig tot vijftig procent uit kwik – in feite een zwaar giftig materiaal.

Lees meer...
© 2013 Homo Energeticus - Ontwikkeling : Sinergio